Startschot voor nieuwe woningen en appartementen in Nijkerkerveen.

Startschot

05-03-2020

Op woensdag 4 maart hebben wethouder Wim Oosterwijk van de gemeente Nijkerk en directeur Erik Vos van Heijmans de realisatieovereenkomst voor de koopwoningen in Nijkerkerveen ondertekend. Vervolgens hebben Peter Toonen, directeur van Woningstichting Nijkerk, en Erik Vos ook de afnameovereenkomst voor de 20 huurappartementen getekend. Dit is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van het centrum van Nijkerkerveen.

Er zijn al mooie stappen gezet. Het dorpshuis ’t Veense hart is begin dit jaar opgeleverd en in gebruik genomen. Hierin zijn onder andere basisschool De Horizon, kinderopvang en de bibliotheek gehuisvest. Hiermee zijn de locaties van de voormalige Van Rootselaarschool en Muziekvereniging Concordia beschikbaar gekomen als nieuwbouwlocatie. Op dit moment is de sloop van de oude gebouwen in volle gang. Hierna volgt het bouwrijp maken van de kavels.

Voorjaar van 2021

Op de vrijkomende locaties gaat Heijmans Huizen de nieuwe woningen en appartementen bouwen. Voor de locatie van de voormalige Van Rootselaarsschool zijn vier statige tweekappers voor verkoop en een appartementencomplex voor Woningstichting Nijkerk ontwikkeld. Op de plek waar het gebouw van Concordia heeft gestaan, worden acht rijwoningen gebouwd. De bouw zal waarschijnlijk in mei starten. Dat betekent dat in het voorjaar van 2021 de woningen worden opgeleverd.

Meer informatie

De verkoop van de koopwoningen is voorspoedig verlopen. Er zijn slechts nog twee woningen te koop. Bekijk de woningen.

Interesse in een huurappartement? Woningstichting Nijkerk biedt de woningen na de bouwvak aan op www.woningneteemvallei.nl.