't Veense Hart. Jouw nieuwe thuis in Nijkerkerveen.

’t Veense Hart komt midden in Nijkerkerveen. De 8 rijwoningen worden gebouwd aan de Van Rootselaarstraat, de 4 twee-onder-één-kapwoningen komen aan de Van Noortstraat. Via het nieuwe dorpsplein zijn de woningen indirect met elkaar verbonden.

rijwoningen-hoekwoningen-nieuwbouw-nijkerkerveen

Parkeerplaatsen en een grote tuin

Opvallend aan dit plan zijn de diepe tuinen en de vrije ligging. Achter de tuinen van de rijwoningen komt groen en een parkeervoorziening. Direct achter de parkeerplaatsen staan geen huizen, waardoor je heerlijk vrij woont. De tuinen liggen op het westen, zodat je tot in de late uurtjes van de zon bij je huis geniet. Ook de tweekappers staan op zeer riante kavels. En ook hier is de ligging weer vrij. De huizen hebben één parkeerplaats op de oprit en achter de tuinen komt nog een parkeerhof dat voorzien wordt van groen en bomen.

Bekijk de woningen »

twee-onder-een-kap-nieuwbouw-nijkerkerveen

Alles in de buurt

Je hebt hier de belangrijkste voorzieningen van het dorp letterlijk om de hoek. Een boodschap is zo gedaan en net zo makkelijk fiets je naar de huisarts, de sportvelden of de sporthal. Binnen 10 minuten autorijden ben je in Nijkerk en als je de A28 op gaat ben je met 20 minuten in hartje Amersfoort. Winkelcentrum en station Vathorst liggen op 13 minuten rijden. Je bent er nog sneller met de fiets.

Wonen in ’t Veen

t’ Veen, zoals het dorp ook wel bekend staat, telt ongeveer 3.800 inwoners en behoort bij de Gemeente Nijkerk. Buiten de kleine dorpskern bestaat Nijkerkerveen uit een groot buitengebied dat loopt van landgoed Slichtenhorst tot Hoevelaken. Aan de westzijde grenst het aan Hooglanderveen en aan de oostzijde aan Zwartebroek.

Bekijk de woningen »

Nijkerkerveen, wat een fijne plek om te wonen

Wonen rond het nieuwe dorpsplein

Wil je weten hoe het nieuwe dorpsplein in Nijkerkerveen eruit komt te zien? Bekijk dan onderstaande video.

Architect aan het woord

Frits ter Hark – Van Bokhorst Architecten

“We zijn heel blij dat wij geselecteerd zijn om dit plan te mogen ontwerpen. Het is een leuke opgave én een thuiswedstrijd. We kennen de locatie goed en dat helpt. Zo weten we bijvoorbeeld dat Nijkerkerveen geen specifieke bouwstijl heeft. Het dorp is met de jaren ontstaan en dat zie je terug in de architectuur van de huizen. Er is veel variatie. Ik vond het mooi om ook iets van deze tijd te maken.”

Helemaal van deze tijd

Frits heeft gekozen voor een eigentijdse bouwstijl: ingetogen en zonder veel opsmuk. Met subtiele details en mooie, hoogwaardige materialen zorgt hij ervoor dat deze huizen ook over tientallen jaren nog hun mooie uitstraling hebben. Als je de impressies bekijkt, zie je dat er gespeeld is met het metselwerk. Op diverse plekken wordt het metselwerk met accenten aangebracht. De gemêleerde gevelsteen en de fris-witte dakrand geven het geheel een vriendelijke, dorpse uitstraling.

Samen wordt het beter

De gemeente én de omwonenden hebben ook een duidelijke stem gehad. Frits vertelt dat er een aantal wensen van de bewoners is verwerkt in het ontwerp. “Bij het appartementengebouw hebben we bijvoorbeeld de ramen in de achtergevel iets anders gepositioneerd, zodat de achterbuurman minder inkijk in de tuin zou hebben. Het zijn soms van die kleine dingen waarmee je van grote betekenis voor iemand kunt zijn, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van het nieuwbouwplan. Ook de inrichting van het plein staat niet op zich. Er is goed overleg geweest met de landschapsarchitect,  waardoor ’t Veense Hart straks in zijn geheel kwaliteit uitstraalt.”

Praktisch indeling

“De rijwoningen en tweekappers hebben een vrij traditionele indeling. We kunnen wel van alles verzinnen, maar we maken liever waar vraag naar is. Door de knik in de rij hebben we twee bijzondere huizen kunnen maken, met net iets meer leefruimte. De tweekappers hebben een entree aan de zijkant, waardoor vanzelf een splitsing ontstaat tussen de woonkamer en woonkeuken. De woonkeuken zit aan de voorzijde en de woonkamer aan de tuinzijde. De keuken krijgt lagere ramen, zodat je op de straat kijkt, terwijl je aan het koken bent. Door de nieuwbouw en de verhuizing van de school heeft het even geduurd voordat we in verkoop konden. Maar nu is het zover. Ik kijk ernaar uit dat straks de uitvoering begint en eerste paal de grond in gaat en over een tijdje hier fijn gewoond wordt.”

Wil je meer weten?
Neem contact op met Koudijs Makelaars via 0342 – 786 750.
Of vul het onderstaande formulier in en we sturen alle informatie, zoals de brochure en de prijslijst, naar je toe.

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.